بهترین روش اجرای سئو، برون‌سپاری است

رویداد سئودی «seoday» را سئولب با نگاهی کلی به مشکلات کسب‌و‌کارها و متخصصان سئو برگزار کرد. در این رویداد، کارشناسان کسب‌وکار‌های آنلاین و سئو، درخصوص اهمیت سئو برای کسب‌وکار‌ها صحبت کردند و همچنین به سئوکاران در راستای انجام یک پروژۀ بی‌دردسر، راهکار‌های مفیدی ارائه دادند. از نظر کارشناسان، سئو یک کار بسیار تخصصی است و بهترین روش اجرای آن برای کسب‌وکار‌ها، برون‌سپاری است.

• رتبۀ الکسا معیار اشتباهی برای سنجش تیم سئو است

عادل طالبی، استراتژیست کسب‌وکارهای آنلاین و بازاریابی دیجیتال، با نگاهی به توقعات بی‌جا یا اشتباه کارفرمایان اعلام کرد: «رتبۀ الکسا معیار اشتباهی برای سنجش تیم سئو است، مگر در مواردی مثل سایت‌های تبلیغاتی.»

او از سئوکاران خواست که ضمن قول ندادن درمورد رتبه‌بندی گوگل و الکسا، تمرکز خود را روی کلمات کلیدی، تحقیق اصولی و دقیق، رصد و به‌روز بودن بگذارند.

عادل طالبی در ادامه چنین گفت: «موضوعات سئو نسبت‌به رقبا و نسبت‌به گوگل متغییر هستند و ارائۀ برنامۀ مشخصِ اجرایی به کارفرما باید تمرکز اصلی سئوکاران باشد.»

طالبی همچنین برای کارفرمایانی که تخصصی در این زمینه ندارند، پیشنهاد کرد که از یک ناظر برون‌سازمانی برای نظارت بر تیم سئو استفاده کنند.

به گزارش پیوست، محمود محمدیان، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، رویداد seoday را با نگاهی به اهمیت بارازیابی و توفیقاتی که برای کسب‌و‌کارها می‌تواند داشته باشد باید شروع کرد. محمدیان موفقیت در کسب‌و‌کار را از منظر بازاریابی مورد بررسی قرار داد.

به‌گفتۀ او کسب‌و‌کارها یک حلقۀ مفقود دارند که آن‌‌هم بازاریابی است. او دراین‌خصوص توضیح داد: «بسیاری از کسب‌و‌کارها با وجود اینکه خیلی از ابعاد را در نظر گرفته‌اند، اما به بازاریابی توجه خاصی نداشته‌اند.»

او معتقد است استراتژی تمایز، یکی از پایه‌ای‌ترین مفاهیم در بازاریابی است و کسب‌و‌کارها برای تخلق تمایز علاوه‌بر فکر، باید جسور هم باشند.

به‌گفتۀ او کسب‌و‌کارهای موفق در دنیا کم هستند، چون کسانی که بتوانند تمایز به‌وجود بیاورند تعداد اندکی هستند.

محمدیان با توضیح 4 نکتۀ مهم در بازاریابی، کم‌توجهی کسب‌و‌کار‌های داخلی نسبت‌به این نکات را از مشکلات اصلی بازاریابی دیجیتال در این شرکت‌ها دانست.

• اهمیت وب ۳ برای سئو

در ادامۀ این رویداد، علی حسینی، بنیان‌گذار سئولب با ارائۀ اطلاعاتی درمورد فاکتورهای اساسی تاثیرگذار در سئو و اهمیت بهبود این فاکتور‌ها برای هر کسب‌و‌کاری که قصد بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو را دارد، به‌سراغ نتیجۀ گزارش سئولب از هزار وب‌سایت داخلی از نظر بهینه‌سازی رفت.

در این بررسی، کسب‌و‌کارهای مختلف از نظر انواع معیار‌های اصلی تأثیرگذار بر سئو وضعیت خوبی نداشتند. در این بین، برند‌های نام‌آشنای بسیاری وجود داشتند، که با وجود ترافیک بالای این وب‌سایت‌ها، این مسائل به‌درستی در آن‌ها رعایت نشده بود.

حسینی در ادامه از اهمیت مانیتور محتوا قبل از تولید شدن گفت و چنین توضیح داد: «اگرچه بازار محتوا در ایران اشباع نیست، اما اگر در آینده، محتوا به‌خوبی مانیتور و اصلاح نشود، حکم علف هرز برای وب‌سایت‌ها را خواهد داشت.»

امیر آقازاده یکی دیگر از مهمانان این رویداد چنین گفت: «مأموریت اصلی‌ای که کسب‌و‌کارها برعهده دارند، بهینه‌سازی تابع هدف است که می‌تواند افزایش فروش، بازدید یا هرچیز دیگری را در پی داشته باشد.»

او با اشاره به این موضوع که یکی از راه‌های بهینه‌سازی، افزایش جریان ورودی است و هرچه این جریان بیشتر باشد می‌توان نتیجه بهتری گرفت، بیان کرد: «با توجه به این‌که تقریباً 99 درصد سرچ‌های کاربران ایرانی از طریق گوگل انجام می‌شود، یکی از بهترین راه‌ها، برای افزایش جریان ورودی بهینه‌سازی بر اساس این موتورهای جست‌وجو است.»

به نظر او رتبۀ قرارگیری در لیست نتایج گوگل بسیار مهم است. اولین رتبه در نتایج گوگل، 60 درصد احتمال کلیک دارد و رتبه‌های دوم و سوم به ترتیب 16 و ۸ درصد احتمال کلیک دارند.

آقازاده با اشاره به اینکه در رتبۀ دهم این احتمال تقریباً به هفت‌دهم درصد کاهش پیدا می‌کند، گفت: «در کنار ایجاد آگاهی، نشان دادن کسب‌وکار در رتبۀ مناسب نیز از وظایف سئو است.»

آقازاده به اهمیت تولید محتوای به‌روز و باکیفیت و همچنین به‌روزرسانی محتوای موجود نیز اشاره کرد و توضیح داد: «رعایت فاکتور‌های تأثیر‌گذار سئو و معماری سایت برای ارائۀ تجربۀ کاربری خوب اهمیت بالایی برای گوگل دارد.»

• الکسا معیار سئو نیست

در ادامۀ این رویداد، امین اسماعیلی، مدیر خلاقیت آژانس وب‌سیما، چالش‌های بازار کار ایران را برای تازه‌کاران و تازه‌واردان بررسی کرد.

او نداشتن اعتماد‌به‌نفس برای اجرای پروژه‌ها را یکی از دغدغه‌های اصلی متخصصان کم‌تجربه این حوزه اعلام کرد و راه‌حل آن را ایفای نقش به‌عنوان کارمند یا کارشناس در یک شرکت بالغ دانست که ضمن کسب تجربه و ساخت رزومه می‌تواند مسیر را برای مستقل شدن این متخصصان هموار سازد. اسماعیلی همچنین چالش کار را به چند بخش قیمت‌گذاری، گزارش‌دهی و ارتباطات تقسیم کرد و بر اهمیت شناخت کارفرما تأکید کرد.

• سئو نیاز اولیۀ هر کسب‌وکار‌ی نیست

در قسمت پایانی این رویداد پنلی با حضور مدیران بازاریابی برندهای مطرح کشور برگزار شد

محسن رهگذر، مدیر بازاریابی دیجیتال بادکوبه، هدف از سئو را همراهی در لحظه‌ها و نه الزاماً فروش بیان کرد و گفت: «سئو یک مسئلۀ کلی نبوده است و بسته به ماهیت و نوع محصول باید تعریف شود.»

رهگذر به این نکته اشاره کرد که گاهی اوقات هدف سئو مخاطب عام نیست، بلکه هدفش لایۀ دیگری یا برانگیختن حساسیت است.

او در پاسخ به این سؤال که آیا سئو جزء اولین ملزومات هر کسب‌و‌کاری است، گفت: «بستگی به کسب‌و‌کار دارد، مثلاً در کسب‌و‌کاری که جایگاه دارد، اما آنلاین نیست، بله، اما در کسب‌و‌کاری که هویت و استراتژی مشخصی ندارد سئو جزء اولین ملزومات نیست.»

مارال عباسی، مدیر بازاریابی سئولب، با اشاره به اینکه باید برای سئو از همۀ روش‌ها استفاده کرد بر تولید محتوای خوب و متناسب با نیاز کاربر تأکید کرد.

عباسی در جواب این سؤال که چرا همه سئوکار شده‌اند و نقش ابزار‌ها چیست، گفت: «همه می‌خواهند بهره ببرند. سئو تخصصی میان‌رشته‌ای است و برای موفقیت نیازمند تخصص بالا، شناخت محتوا و مسائل مهمی است. برای موفقیت شخص باید راهبر باشد. اما مهمترین مشکل در زمینۀ ابزار‌های سئو، وجود تحریم‌ها و نبود ابزارهای توسعه‌یافته برای وب فارسی در حوزۀ سئو است.»

هادی فرسادی، مدیر مارکتینگ بلوبانک، درمورد سئو کردن مفاهیم تازه‌ای بیان کرد: «این کار نیازمند زمینه‌سازی و سئو کردن تعاریف است که به آن روش می‌توان مزیت رقابتی عالی‌ای را ایجاد کرد.»

فرسادی در جواب به این سؤال که نقش رپورتاژ برای سئو چیست، گفت: «رپورتاژ به‌صورت کوتاه‌مدت و بی‌اصالت می‌تواند تأثیر مثبتی داشته باشد، اما روش درست دیجیتال برندینگ به‌صورت بلندمدت و اصولی است.»

او با اشاره به نحوۀ بازاریابی بلوبانک گفت: «می‌توان با استفاده از اصالت یک برند، اتفاقات بزرگ‌تری را رقم زد که این اتفاقات خودش وایرال می‌شود.»

فرسادی در پایان صحبت‌هایش اعلام کرد: «سئو، کاری تخصصی است و بهترین روش اجرای آن‌ به‌صورت برون‌سازمانی است.»

ارس آقایی‌فر، استراتژیست دیجیتال مارکتینگ کاله، از اهمیت بسترسازی و آموزش مدیران و کارفرمایان برای استفاد< درست از سئو گفت و چنین توضیح داد: «دانش و تخصص یک موضوع تیمی است نه فردی و برندها باید شناخت استراتژیک داشته باشند.»

او در جواب این سؤال که وقتی کسب‌و‌کاری توان طراحی و بستر برنامه بازاریابی را ندارد، چه اقدامی باید انجام دهد، گفت: «وقتی بستری ندارند، رفتن به سمت آژانس‌های تبلیغاتی اشتباه است. بسترسازی، آموزش و استفاده از متخصص سئو می‌تواند تجربۀ کاری بلندمدتی را رقم بزند.»

او افزود: «حداقل در ۴ تا ۵ سال آینده، مدیران میان‌رده، آگاهی و دانش لازم را در این زمینه خواهند داشت.»

آقایی‌فر از اهمیت زمینه‌سازی قبل از ارائۀ محصول و استفاده از این زمینه‌سازی به‌صورت بلندمدت درمقابل رقبا گفت و توضیح داد که می‌توان با این ترفندها در بلندمدت حتی از سرمایه‌گذاری دیگر رقبا هم به نفع خود استفاده کرد.



منبع: پیوست