در ستایش مسئولیت‌پذیری

 

تصمیم نمایندگان مجلس برای بازگرداندن طرح صیانت به صحن علنی مورداستقبال جمعی از فعالان مدنی که در این زمینه فعالیت داشتند واقع شد که منجر به انتشار بیانه‌ای شده است. در این بیانیه آمده است: «خبر انحلال کمیسیون مشترک طرح صیانت در مجلس و بازگرداندن فرایند بررسی طرح به صحن علنی، برای فعالان اجتماعی منتقد این طرح خبری خوشایند بود که نشان از تأثیرگذاری اعتراضات مردمی بدون خشونت و فراگیر اجتماعی دارد. این گام مؤثر را به شهروندانی که اینترنت آزاد را حق خود می‌دانند و در طول یک سال گذشته با روش‌های متنوعی از این حق دفاع کرده‌اند و با اعتراضات خود با این مطالبه همراهی کرده‌اند تبریک می‌گوییم.

‌تصمیم نمایندگان مجلس برای بازگرداندن طرح صیانت به صحن علنی مورداستقبال جمعی از فعالان مدنی که در این زمینه فعالیت داشتند واقع شد که منجر به انتشار بیانه‌ای شده است. در این بیانیه آمده است: «خبر انحلال کمیسیون مشترک طرح صیانت در مجلس و بازگرداندن فرایند بررسی طرح به صحن علنی، برای فعالان اجتماعی منتقد این طرح خبری خوشایند بود که نشان از تأثیرگذاری اعتراضات مردمی بدون خشونت و فراگیر اجتماعی دارد. این گام مؤثر را به شهروندانی که اینترنت آزاد را حق خود می‌دانند و در طول یک سال گذشته با روش‌های متنوعی از این حق دفاع کرده‌اند و با اعتراضات خود با این مطالبه همراهی کرده‌اند تبریک می‌گوییم.

تجربه مطالبه‌گری اجتماعی اخیر (علیه طرح صیانت) منجر به تجربه‌ای بی‌نظیر برای مردم ایران شد که نشان داد با همفکری و همدلی متخصصان، نهادهای صنفی، سمن‌ها، شرکت‌های بخش خصوصی، رسانه‌ها و همراهی مردمی می‌توان امید داشت که در تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌ها مشارکت هنوز راه‌حلی قابل اعتناست. باید پیش از همه خشنود از زنده‌ماندن مفهوم «شهروند مسئولیت‌پذیر» بود، شهروندانی که با وجود منافع سکوت، آگاهانه و با قبول مسئولیت‌ها، پذیرفتند تا در قالب امضاها و کنشگری در شبکه‌های اجتماعی برای «آینده ایران» تلاش کنند تا به این ترتیب نشانه‌های این واقعیت را بتوان مشاهده کرد که «هنوز می‌توان به اعتراض قانونی و روش‌های مدنی امید داشت».

ما ضمن درک اهمیت تدوین قوانین به‌روز و متناسب با فناوری‌های نوین ارتباطی و ضمن احترام به دغدغه‌مندان فضای مجازی، بر انتقادات تخصصی واردشده بر طرح صیانت تأکید می‌کنیم و امید داریم قوانینی با مشارکت متخصصان بخش خصوصی و اصناف مرتبط با این حوزه و با درنظرگرفتن حقوق شهروندی جایگزین طرح‌های محدودیت‌افزا، رانت‌خیز و مضر برای کسب‌وکارها شود. از همه انسان‌های آزاده‌ای که با وجود ناسزاها، فشارها، تهدیدها و هزینه‌های مختلف، خیر جمعی بلندمدت را بر منافع فردی کوتاه‌مدت برتری دادند و در راه آگاه‌سازی و شکل‌گیری گفت‌وگوی تخصصی اصرار ورزیدند، تشکر می‌کنیم».

امضاکنندگان این بیانیه از قرار ذیل هستند: حمیدرضا احمدی، رضا الفت‌نسب، حامد بیدی، سیدعلی پورطباطبایی، عادل طالبی، محمد کشوری، امیر ناظمی، میلاد نوری



منبع: روزنامه شرق